Åk på golfresa

Det har blivit mycket populärt att åka på golfresa någonstans i världen. Varma, soliga platser gör att du kan vara ute mycket och spendera dagarna på golfbanorna utan att behöva oroa dig för regn eller blåst.

Vanliga platser för golfresor
Spanien har länge varit ett typiskt resmål för hänförda golfare. Teneriffa, Mallorca eller Costa del Sol är de vanligaste orterna som nu tyvärr börjar bli trånga. Även Portugal börjar klättra uppåt på listorna när Spanien invaderats av golfare. Ett land som dock inte är så soligt men som man gärna spelar golf i, är Storbritannien. Där finns rejält med banor både i Skottland och i England och Wales, tack vare de gröna vidderna. Dock kan vädret vara lite sisådär ibland och vill man vara på den säkra sidan, ska man nog välja ett soligt klimat.

Vill man åka lite längre bort till golflandet nummer 1, är USA ett självklart val. Här spelas det golf och har så alltid gjorts. Florida, Kalifornien och sydstaterna har fantastiska golfbanor som gärna besöks av turister året runt. Den bästa tiden för golfresor är dock på våren innan solen gassar alltför mycket.

Nya populära resmål är nu Marocko, Egypten och Turkiet samt vårt eget grannland Danmark. Banorna i de tre förstnämnda länderna är dock sämre för spelare som har höga handikapp.

Boka paketresor
Om man skulle vilja åka på en golfresa kan man välja olika alternativ. Självklart kan man åka reguljärt och ta hand om allt på plats, men det enklaste är dock att boka en paketresa som inkluderar allt, man får då garanterade starttider och heldags-greenfee.

Ofta ligger hotellet beläget direkt vid golfbanan och beroende på vilken typ av resa du väljer, så har du olika förmåner. All inclusive, golf och bad, long stay, weekendpaket o.s.v. Det är lätt att designa sin egen golfresa utifrån diverse researrangörers erbjudanden, så om du samtidigt vill ha med familjen som vill göra annat under dagarna, så går det naturligtvis utmärkt.